Hummertortellini med skummig bisque
1 tim
Förrätt
Huvudrätt
Middag
•
&format=webp)
I norra italien äter man gärna tortellini till fest. Det blir en omsorgsfullt tillagad rätt som är rolig att laga tillsammans och alltid uppskattad att bli bjuden på. En enda hummer räcker till hela familjen och några till. Naturligtvis vill man ta tillvara på skalen också, det är ju där det mesta av smaken sitter. De går fint att förbereda men när tortellinin är nykokt och bisquen skummad vill man såklart äta med detsamma.

Johanna Westman

Ingredienser
Pastadeg:
Tipo 00 eller durumvetemjöl
|
400 g |
---|---|
Ägg
|
4 |
Fyllning:
Hummer, färsk eller fryst
|
1 |
---|---|
Ricotta
|
250 g |
Citroner, finrivet skal
|
2 |
Salt och svartpeppar
|
Skaldjursbisque:
Gul lök
|
1 |
---|---|
Morot
|
1 |
Vitlöksklyftor
|
2 |
Blekselleri
|
2 stjälkar |
Färsk timjan
|
2 kvistar |
50 g | |
Tomatpuré
|
1 msk |
Vitt vin eller torr sherry
|
2 dl |
Vatten
|
1½ dl |
2 dl | |
Salt och svartpeppar
|
Gör så här
Hummerravioli:
Fyllning:
Skaldjursbisque:
Vid servering:
Näringsvärden, per portion
Energi:
563 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 20 g |
Kolhydrater: | 50 g |
Fett: | 31 g |

