Inbakad tacopizza med svamp

1 tim Middag
Inbakad tacopizza med svamp

Här kommer en riktig klassiker fast i modern tappning! Inbakad tacopizza, eller calzone som den också kallas för, fylld med baljväxtfärs, svamp, het taco-ost och majs. Servera tacopizzan rykande varm tillsammans med krispig sallad och svalkande crème fraiche med smak av lime och koriander.

Nytt

Ingredienser

Gul lök
1
Vitlöksklyfta
1
Portabellosvamp
280 g
Champinjoner
200 g
Salt
1 krm
2 msk
Baljväxtfärs
300 g
Frysta majskorn
2 dl
Taco kryddmix, à 28 g
1 påse
Vatten
½ dl
Pizzadeg à 400 g
2 förp
150 g

Till servering:

Romansallad
1 huvud
Gurka
1
Färsk koriander
1 knippe
Olivolja
2 msk
Lime, pressad saft
1
2 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft med en plåt i.
  • Skala, halvera och skiva löken tunt. Skala och finhacka vitlök. Skär portabellosvampen i tunna skivor. Kvarta champinjonerna.
  • Hetta upp två torra stekpannor. Fördela svampen i båda stekpannorna, salta och stek ur all vätska. Tillsätt smör- & rapsolja och stek svampen tills den får fin färg, 5-10 min.
  • Lägg över all svamp i en och samma stekpanna och tillsätt löken. Stek i ytterligare 5 min tills löken mjuknat.
  • Tillsätt baljväxtfärs, majs, kryddmix och vatten. Sjud på medelvärme ca 5 min. Smaka av med salt.
  • Rulla ut pizzadegen på ett bakplåtspapper. Lägg hälften av svampfyllningen i en lång rad på mitten av degen, lämna ca 3 cm fri kant.
  • Strö osten över fyllningen och vik ihop till en halvmåne. Nyp ihop kanterna eller tryck till med en gaffel. Upprepa samma procedur med den andra degen.
  • Ta ut plåten ur ugnen och lägg pizzorna på den varma plåten. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min, tills de är gyllene i färgen.
  • Pensla den inbakade tacopizzan med smör- & rapsolja så fort den kommit ut ur ugnen.
  • Till servering: Plocka och skölj salladsbladen. Skölj och halvera gurkan. Skär gurkan i halvmånar. Finhacka koriandern. Lägg sallad, gurka och koriander i en salladsskål. Dressa salladen med olivolja och limesaft.
  • Servera inbakad tacopizza med syrlig sallad och koriander- och lime crème fraiche.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

1010 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 17,3 g
Protein: 40,3 g
Kolhydrater: 120,9 g
Fett: 40,2 g
https://www.arla.se/recept/inbakad-tacopizza-med-svamp/