Inkokt lax med svensk Caesarsås
20 min
Brunch
Buffé
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Inkokt lax är en klassiker. Här kombinerat med en lite saltare sås med rund och god smak som är perfekt även till kallrökt eller gravad lax.
Ingredienser
Inkokt lax:
Laxfilé
|
600 g |
---|---|
Citron
|
½ |
Vatten
|
1 liter |
Salt
|
1 msk |
Lagerblad
|
1 |
Vitpepparkorn
|
4 |
Dillstjälkar
|
Caesarsås:
Sardellfiléer
|
3 |
---|---|
100 g | |
Pressad vitlöksklyfta
|
1 |
2 dl | |
Salt och peppar
|
Gör så här
Skär 500 g laxfilé i bitar och sjud i spadet 2-3 min. Låt kallna i spadet.
Näringsvärden, per port
Energi:
605 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 54 g |
Kolhydrater: | 3 g |
Fett: | 42 g |

