Inlagd sill på klassiskt vis
Huvudrätt
Middag
•
&format=webp)
Inlagd sill på klassiskt vis gör du snabbt och enkelt med hjälp av färdig inläggningssill. Alltid lika god på sillbordet. Passar utmärkt till både påsk, midsommar och på julbordet.
Ingredienser
5-minuterssill
|
420 g |
---|---|
Rödlök
|
1 |
Liten morot
|
1 |
1 bit pepparrot
|
|
Vitpepparkorn
|
15 |
Kryddpepparkorn
|
10 |
Lagerblad
|
4 |
Gör så här
Om den färdiga lagen känns grumlig eller inte räcker till kan du lätt göra egen. Koka upp 1 dl ättiksprit (12%), 2 dl strösocker och 3 dl vatten. Låt kallna och använd som sillagen i receptet.
Näringsvärden, per bara sill
Energi:
135 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 5 g |
Kolhydrater: | 14 g |
Fett: | 6 g |

