Italiensk maräng med färskostmousse och hjortron
Dessert
Efterrätt
Middag
•

Lyxig dessert som lyfter det svenska guldet, hjortron och ost! Krämigt, sött och syrligt - passar alla smaker. Det går utmärkt att förbereda denna dessert några dagar innan den ska avnjutas. Detta recept är skapat av Desirée Jaks, Årets Kock 2023.
Ingredienser
Färskostmousse:
300 g | |
3 dl | |
Gelatinblad
|
5 |
Äggulor
|
2 |
Strösocker
|
1 dl |
Vatten
|
½ dl |
Hjortronmylta:
Frysta hjortron
|
500 g |
---|---|
Ekologisk citron
|
1 |
Strösocker
|
2½ dl |
Stjärnanis
|
2 |
Italiensk maräng:
Äggvitor, ca 150 g
|
5 |
---|---|
Salt
|
½ krm |
Strösocker, ca 250
|
2¾ dl |
Vatten
|
½ dl |
Gör så här
Färskostmousse:
Hjortronmylta:
Italiensk maräng:
Vid servering:
Näringsvärden, per portion
Energi:
770 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 9 g |
Kolhydrater: | 104 g |
Fett: | 35 g |

