Jalapeño mac and cheese
Nytt

Jalapeño mac and cheese

40 min
Denna krämiga mac and cheese smaksatt med jalapeño är riktigt ostig och härlig. Den passar utmärkt att servera som tillbehör till grillat kött med en matig sallad till.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/jalapeno-mac-and-cheese/

Gör så här

  • Värm ugnen till 200° grillfunktion eller 180° varmluft.
  • Smörj en stor ugnsform eller fyra portionsformar.
  • Koka pastan al dente. Häll av och lägg i en stor skål.
Ostsås:
  • Hetta upp smör i en kastrull. Vispa ner mjöl och mjölk.
  • Sjud 3 min under omrörning.
  • Tillsätt strimlade jalapeños, färskost, mozarella och cheddar. Rör till en tjock och jämn smet.
  • Smaka av med salt och svartpeppar.
  • Vänd ner pastan och blanda väl.
  • Häll pastan i formen.
Topping:
  • Blanda panko med parmesan och bacon. Strö detta över pastan.
  • Grädda högt upp i ugnen ca 15 min. Servera direkt.
Klart!
Energi:

630 kcal

Protein: 27 g
Kolhydrater: 66 g
Fett: 28 g

Ingredienser

Makaroner
400 g
Ostsås:
25 g
Vetemjöl
3 msk
4½ dl
Färska gröna jalapeño
2
150 g
Kvibille® Riven ost cheddar
150 g
150 g
Salt och peppar
Topping:
Panko
1 dl
Parmesanost
100 g
Tärnat bacon
140 g