Janssons frestelse fritters
1 tim
Buffé
Förrätt
•
&format=webp)
Små, fina, frasiga bollar fyllda med Janssons blir perfekt drinktilltugg eller välkomnande snacks vid bordet när gästerna kommer. Serverade på en bädd av gräddfil och finskuren lök. Vackert och gott!
Ingredienser
25 g | |
Vetemjöl
|
2 msk |
1 dl | |
50 g | |
Ansjovisfilé à 125 g
|
1 burk |
Fast potatis
|
200 g |
Liten gul lök
|
1 |
Panering och fritering:
Vetemjöl
|
1 dl |
---|---|
Ägg
|
2 |
Ströbröd
|
1½ dl |
Olja
|
1 liter |
Till servering:
3 dl | |
Färsk gräslök
|
|
Citronskal
|
|
Färsk dill
|
Gör så här
Fritering och servering:

