Janssons frestelse
                                
                                    1 tim 10 min
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbetstid:  20 min
                                
                                    Buffé
                                    Huvudrätt
                                    Lunch
                                    Middag
                        
                            Frysbar
                        
                
                
                    •
                    
            
         
    Klassikern Janssons frestelse är ett måste på alla årets mathögtider. Lika självklar till jul som till påsk! Följ det här receptet för en krämig, gammaldags Jansson där ansjovisen skänker både god smak och sälta. Om du vill förbereda går bra att laga Janssons frestelsen helt klar för att sedan frysa in. Klicka i så fall gärna på lite extra smör när du värmer upp den i ugnen på 150°.
Testa en variant med fler {grönsaker}Ingredienser
| 
                                            
                                                Gul lök
                                            
                                     | 1 | 
|---|---|
| 3 msk | |
| 
                                            
                                                Fast potatis
                                            
                                     | 750 g | 
| 
                                            
                                                Ansjovisfilé
                                            
                                     | 125 g | 
| 3 dl | |
| 
                                            
                                                Ströbröd
                                            
                                     | 1 msk | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
585 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,5 g | 
| Protein: | 6,5 % | 9,3 g | 
| Fett: | 66,1 % | 43,7 g | 
| Kolhydrater: | 27,4 % | 39,5 g | 
 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp)