Janssons frestelse med jordärtskocka

Janssons frestelse med jordärtskocka

60+ min Buffé
Klassikern Janssons frestelse är ett måste på julbordet. Den här varianten blir lite mer spännande tack vare jordärtskockan, som bidrar med aningen sötma i gratängen. Ny favorit?
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/janssons-frestelse-med-jordartskocka/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Skala och skär löken i tunna skivor. Fräs den mjuk i lite smör i en stekpanna.
  • Skala potatisen och jordärtskockan. Skär dem i tunna strimlor.
  • Smörj en ugnssäker form. Lägg i ett lager potatis, därefter jordärtskockor, lök, ansjovis och sedan resten av potatisen. Häll gärna över lite ansjovisspad och all grädde. Strö över ströbrödet.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 45-50 minuter.
Klart!

Uteslut ansjovis för en vegetarisk gratäng.

Energi:

325 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 21 g
Fett: 24 g

Ingredienser

Gul lök
1
1 msk
Potatis
600 g
Jordärtskockor
150 g
Ansjovisfilé
100 g
3 dl
Ströbröd
1 msk