Japanese cotton cheesecake - Japansk cheesecake
2 tim
Efterrätt
Fika
•
&format=webp)
En mjuk, luftig och len japansk cheesecake. Smakar som en blandning av cheesecake och riktigt saftig sockerkaka. God som den är eller med grädde, färska bär eller sylt.
Ingredienser
150 g | |
1¼ dl | |
Ägg
|
3 |
Strösocker
|
¾ dl |
Citron
|
1 |
Salt
|
1 krm |
Vetemjöl
|
1 dl |
Majsstärkelse
|
½ dl |
Bakpulver
|
1½ tsk |
Vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
|
1 krm |
Till servering:
2 dl | |
Blandade färska bär eller 1 dl valfri sylt
|
250 g |
Gör så här
I Japan brukar man värma upp lite aprikosmarmelad och breda ut över kakan. Då blir den glansig och vacker. Det är också fint att pudra över lite florsocker precis innan servering.
Näringsvärden
Energi:
320 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 6 g |
Kolhydrater: | 22 g |
Fett: | 23 g |

