Japanska pannkakor med lönnsirapssmör
40 min
Brunch
Efterrätt
•
&format=webp)
Söta små pannkakor som känns som fluffiga moln i munnen. Goda som de är men serveras med fördel med det sötsalta smöret och färska bär. Servera pannkakorna nygräddade.
Ingredienser
Äggulor
|
2 |
---|---|
1 dl | |
Matolja
|
2 msk |
Vetemjöl special
|
¾ dl |
Vaniljsocker
|
½ tsk |
Äggvitor
|
4 |
Strösocker
|
4 msk |
Salt
|
1 krm |
Lönnsirapssmör:
50 g | |
Lönnsirap
|
2 msk |
Flingsalt
|
2 krm |
Blandade färska bär, t ex blåbär och hallon
|
---|
Gör så här
Pudra lite florsocker över pannkakorna om du vill ha dem extra snygga!
Näringsvärden, per styck inkl. tillbehör
Energi:
127 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 3 g |
Kolhydrater: | 11 g |
Fett: | 8 g |

