Japanska pannkakor med lönnsirapssmör

40 min Brunch Efterrätt
Japanska pannkakor med lönnsirapssmör

Söta små pannkakor som känns som fluffiga moln i munnen. Goda som de är men serveras med fördel med det sötsalta smöret och färska bär. Servera pannkakorna nygräddade.

Ingredienser

Äggulor
2
1 dl
Matolja
2 msk
Vetemjöl special
¾ dl
Vaniljsocker
½ tsk
Äggvitor
4
Strösocker
4 msk
Salt
1 krm

Lönnsirapssmör:

50 g
Lönnsirap
2 msk
Flingsalt
2 krm
Blandade färska bär, t ex blåbär och hallon

Gör så här

  • Börja med lönnsirapssmöret: Vispa smör, lönnsirap och flingsalt tills det är ljust och poröst.
  • Lägg äggulor, mjölk och olja i en bunke. Mixa det luftigt med en stavmixer. Sikta ner vetemjöl och vaniljsocker. Mixa med stavmixern 1–2 min.
  • Vispa äggvitorna luftiga med elvisp i en torr och ren bunke tills mjuka toppar bildas. Tillsätt hälften av sockret och fortsätt vispa 1 min. Tillsätt resterande socker och vispa till en fast och blank maräng.
  • Vänd ner marängen i smeten, ¼ åt gången. Undvik att röra för mycket för att behålla så mycket luft som möjligt i smeten.
  • Spritsa eller klicka ut små höga pannkakor i en torr teflonpanna på medelvärme. Efter ca 2 min, tillsätt ca 1 msk vatten. Sätt på lock och stek ytterligare 2 min. Vänd försiktigt och stek gyllene på andra sidan.
  • Servera pannkakorna med lönnsirapssmör och valfria färska bär.
Klart!

Pudra lite florsocker över pannkakorna om du vill ha dem extra snygga!

Näringsvärden, per styck inkl. tillbehör

Energi:

127 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 3 g
Kolhydrater: 11 g
Fett: 8 g
https://www.arla.se/recept/japanska-pannkakor-med-lonnsirapssmor/