Jordgubbsgratäng med punsch
45 min
Efterrätt
•
&format=webp)
Jordgubbar som smaksätts med vanilj, får ett havretäcke med vit choklad, gräddas och serveras med en syrlig kräm smaksatt med punsch. Godare än såhär blir det inte! Receptet är skapat av Klas Lindberg, Årets Kock 2012.

Klas Lindberg
Årets kock 2012

Ingredienser
Jordgubbar
|
1 liter |
---|---|
Vaniljstång
|
½ |
Rårörsocker
|
1 msk |
Smuldeg:
Havregryn
|
1 dl |
---|---|
Riven vit choklad
|
100 g |
3 msk | |
Strösocker
|
3 msk |
Vetemjöl
|
3 msk |
Punschkräm:
Vaniljstång
|
½ |
---|---|
2 dl | |
Florsocker
|
3 msk |
Punsch
|
1 msk |
Jordgubbar
|
|
---|---|
Citronmeliss
|
|
Florsocker
|
Gör så här
Jordgubbar:
Smuldeg:
Punschkräm:
Näringsvärden, per recept
Energi:
2370 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 21 g |
Kolhydrater: | 229 g |
Fett: | 148 g |

