Jordnötskakor
45 min
Fika
Frysbar
•

Dessa jordnötskakor är helt otroliga! Se till att baka många, för de är nämligen försvinnande goda. Spröda havrekakor bakade med jordnötter. Vi har valt att toppa kakorna med smält choklad, extra jordnötter och flingsalt, men de är även goda precis som de är utan den extra toppingen.

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
200 g | |
Strösocker
|
2 dl |
Ägg
|
1 |
Vetemjöl
|
3 dl |
Havregryn
|
2 dl |
Bikarbonat
|
1 tsk |
Salta jordnötter, grovhackade
|
2 dl |
Garnering:
Mörk choklad
|
100 g |
---|---|
Grovhackade jordnötter
|
1 dl |
Flingsalt
|
Gör så här
Bake off: Degen går bra att frysa in efter man format 20 bollar. Ta fram de frusna degbollarna och låt tina ca 30 min på plåtar med bakplåtspapper. Grädda dem enligt receptet.

