Jubileumstårta
4 tim
•

En kalasgod tårta som är skapad inför Arlas 100-årsjubileum. Fyllningen med vit choklad och crème fraiche är ljuvligt krämig och har perfekt balans mellan sötma och syrlighet. En tårta som passar för både små och stora jubilarer!
Ingredienser
Tårtbotten:
Ägg
|
4 |
---|---|
Strösocker
|
2 dl |
Vetemjöl
|
1 dl |
Potatismjöl
|
1 dl |
Bakpulver
|
1 tsk |
Vit chokladmousse:
1 dl | |
1 dl | |
Vit choklad
|
400 g |
5 dl |
Rårörda hallon:
Hallon
|
250 g |
---|---|
Vaniljsocker
|
2 msk |
Garnera med:
Bär
|
|
---|---|
Riven vit choklad
|
Gör så här
Vispa upp 1 dl crème fraiche med 0,5 msk vaniljsocker och spritsa små toppar runt tårtan att sätta hallonen i.

