Julgranola med kanel, ingefära och torkade äpplen

40 min Brunch Efterrätt Frukost Mellanmål
Julgranola med kanel, ingefära och torkade äpplen

Krispig granola med smak av julens kryddor. En underbar start på dagen tillsammans med skivad frukt i säsong. Denna lyxiga granola kan ätas både till yoghurt, kefir och kvarg. Gör gärna en extra sats och ge bort i adventspresent!

Ingredienser

100 g
Äppelmust
1 dl
Dinkelflingor
6 dl
Mandelspån
2 dl
Solrosfrön
2 dl
Hasselnötter, grovhackade
1 dl
Pistagenötter, grovhackade
1 dl
Rårörsocker
1 dl
Malen kanel
1 msk
Malen ingefära
1 msk
Torkad frukt t ex äpple, lingon, tranbär, blåbär
2 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Smält smöret. Ta från värmen och rör ner musten.
  • Häll alla torra ingredienser utom torkad frukt i en långpanna. Tillsätt smörblandningen. Blanda noga. Rosta i mitten av ugnen ca 20 min.
  • Låt kallna och tillsätt torkad frukt. Servera med yoghurt.
Klart!

De flesta nötter, frön och flingor passar i granolan, välj din favorit.

Näringsvärden, per port

Energi:

475 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 15 g
Kolhydrater: 45 g
Fett: 26 g
https://www.arla.se/recept/julgranola-med-kanel-ingefara-och-torkade-applen/