Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Julpäron
Julpäron
60+ min
Efterrätt
•
Se kommentarer
Saffransgula, kryddiga päron i en vacker glasburk ger högsta stilpoäng.
Andra liknande recept
15 min
Crostini med päron och honungsrostade valnötter
(228)
35 min
Ädelostpizza
(5)
Budget
60+ min
Päronkaka med kardemumma
(161)
Budget
45 min
Päron i konjak med nötgrädde
(83)
Budget
15 min
Prinskorv med ingefärspäron och dipp
(24)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Koka upp lagen i en kastrull och ställ den vid sidan om plattan.
Skala päronen och låt stjälkarna sitta kvar. Lägg ner dem efterhand i lagen. Koka upp och låt sedan koka på svag värme 15 – 20 min.
Lägg päronen i glasburkar och häll över lagen. Låt stå kallt minst 1 dygn.
Klart!
Ingredienser
Små fasta päron
1½ kg
Lag:
Vatten
1 liter
Strösocker
8 dl
Saffran à 0,5 g
1 pkt
Kanelstänger
2
Bitar torkad ingefära
2
Kardemummakärnor
1 krm
Andra liknande recept
15 min
Crostini med päron och honungsrostade valnötter
(228)
35 min
Ädelostpizza
(5)
Budget
60+ min
Päronkaka med kardemumma
(161)
Budget
45 min
Päron i konjak med nötgrädde
(83)
Budget
15 min
Prinskorv med ingefärspäron och dipp
(24)
15 min
Ädelostbollar
(104)
50 min
Saffranskaka med päron
(12)
15 min
Julsallad
(6)
30 min
Päronkompott med rostade mandlar
(2)
30 min
Saffranspäron med lingongrädde
(17)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum