Julsallad

15 min
Julsallad

Lägg upp denna vackra sallad som en julig krans. Salladen innehåller många av julens smaker, så som dadlar, fikon, nötter, ädelost och lingon. Lägg en hel bit Kvibille® ädel i mitten och servera på julens alla kalas!

Ingredienser

Grönkål eller svartkål
200 g
140 g
Dadlar
4
Färska fikon
2
Päron
1
Frysta lingon
½ dl
Oxalis
1 kruka

Dressing:

Skånsk senap
1 tsk
Dijonsenap
1 tsk
Citron, pressad saft
½
Olivolja
3 msk
Flytande honung
1 msk
Salt och svartpeppar

Kanderade valnötter:

Strösocker
¾ dl
Vatten
1 msk
Valnötter
1 dl

Gör så här

Kanderade valnötter:

  • Smält socker och vatten i en stekpanna tills sockret är karamelliserat och blivit gyllene i färgen. Ta av från spisen och tillsätt valnötterna.
  • Rör om försiktigt och stjälp sedan upp på ett bakplåtspapper. Låt svalna innan du hackar nötterna i grova bitar.

Julig kran:

  • Rör ihop dressingen i en salladsskål.
  • Dra bort grönkålen från den grova stammen. Vänd ner kålen i dressingen och blanda väl. Smaka av med salt och peppar.
  • Smula osten. Kärna ur dadlarna. Skär fikonen i klyftor. Skiva päronet.
  • Lägg grönkålen som en krans på ett stort fat. Lägg på smulad ost och dekorera med kanderade valnötter, dadlar, fikon, päron, lingon och oxalis.
Klart!

Näringsvärden, per portion

Energi:

425 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 10 g
Kolhydrater: 34 g
Fett: 27 g
https://www.arla.se/recept/julsallad/