Kalkon i ugn
4 tim
Buffé
Huvudrätt
•
&format=webp)
Denna kalkon i ugn är underbar att bjuda på under hela året. Den har fina smaker av citron och färsk rosmarin. Riktigt bra bjudmat som räcker till många. Anpassa tillbehören till den årstid vi befinner oss i. På sommaren serveras den med en vitost- och jordgubbssallad med mynta, till hösten med svamp och rostad blomkål, till vintern med grönkål och granatäpple och till våren med primörer!
Ingredienser
Kalkon (ca. 5 kg)
|
1 |
---|
Citronsmör:
300 g | |
Citroner, finrivet skal och saft
|
2 |
Vitlöksklyftor, finhackade
|
3 |
Rosmarinkvistar, bladen
|
4 |
Flingsalt
|
1 msk |
Nymalen svartpeppar
|
Fyllning:
Gula lökar
|
2 |
---|---|
Citron
|
1 |
Gravy:
Morot
|
300 g |
---|---|
Gula lökar
|
2 |
Vitlök
|
1 |
Blekselleri
|
4 stjälkar |
Äppelcider
|
2 dl |
3 dl |
Gör så här
Näringsvärden, per portion med sås
Energi:
667 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 53 g |
Kolhydrater: | 6 g |
Fett: | 48 g |

