Kalkon med örter

45 min Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Kalkon med örter

Kalkon är lätt att variera och enkelt att tillaga! Här serverar vi kalkon i ett recept tillsammans med örtig crème fraiche - både gott och nyttigt!

Ingredienser

Kalkonfilé
250 g
2 dl
1 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Hönsbuljong
1½ dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Skär en längsgående ficka i filén. Fyll fickan med 1 ½ msk crème fraiche. Fäst ev med tandpetare.
  • Bryn filéerna försiktigt runtom i smör-&rapsolja i en stekpanna. Salta och peppra.
  • Lägg dem i en smord ugnssäker form och pensla med 1 msk crème fraiche.
  • Häll buljongen i formen vid sidan av filéerna och stek i mitten av ugnen 25-30 min till 70° innertemperatur. Lyft upp filéerna.
  • Vispa ner resterande crème fraiche i stekskyn.
  • Skär filéerna i skivor och servera med ris, blandad sallad och skysås.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

Energi:

420 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 22 g
Kolhydrater: 51 g
Fett: 13 g
https://www.arla.se/recept/kalkon-med-orter/