Kall rödbetssoppa med smetana

1 tim 35 min Förrätt Lunch
Kall rödbetssoppa med smetana

En underbar, svalkande rödbetssoppa toppad med syrlig smetana. Perfekt som förrätt, aptitretare eller som lunch.

Ingredienser

Rödbetor
500 g
Gula lökar
2
Grönsaksbuljong
1 liter
Svartpeppar
1 krm
Pressad citronsaft
1 msk
2 dl
Hackad färsk gräslök
½ dl

Gör så här

  • Skala rödbetor och lök. Grovriv rödbetorna, utom en. Hacka löken.
  • Lägg det i en kastrull. Tillsätt buljong och peppar. Koka under lock ca 20 min.
  • Fin riv den sista rödbetan och rör ner. Smaka av med citron.
  • Låt soppan kallna och låt stå i kyl minst 1 tim.
  • Servera med en klick smetana och gräslök.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

280 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 16 g
Fett: 22 g
https://www.arla.se/recept/kall-rodbetssoppa-med-smetana/