Kall sås till lax
10 min
Middag
•
&format=webp)
En kall gräddfilssås smaksatt med stenbitsrom, hackade örter, dijonsenap och citronskal passar alldeles utmärkt till lax i olika former. Rör gärna ihop såsen i god tid innan servering så smakerna hinner sätta sig. Denna sås är även god att servera till panerad fisk!

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
3 dl | |
Stenbitsrom
|
2 msk |
Färsk gräslök, finskuren
|
2 msk |
Rödlök, finhackad
|
2 msk |
Dijonsenap
|
1 tsk |
Citron, finrivet skal
|
1 |
Salt och svartpeppar
|
Gör så här
Stenbitsrommen kan bytas ut mot tångcaviar.
Näringsvärden, per port
Energi:
115 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 4 g |
Kolhydrater: | 4 g |
Fett: | 9 g |

