Kalljäst pizzadeg
Huvudrätt
•
&format=webp)
Här kommer ett enkelt recept på kalljäst pizzadeg, eller långjäst pizzadeg som den också kallas. Den här degen behöver jäsa länge - men vad underbar pizzan blir när den sedan gräddas! Fluffiga, spröda kanter precis som på restaurang. Och jobbinsatsen för en kalljäst pizzadeg är inte är särskilt stor, det är bara lite planering som behövs.

Carolina Soudah
Receptkreatör
Ingredienser
Pizzadeg:
Vatten, kallt
|
5 dl |
---|---|
Salt
|
1 msk |
Jäst, ca 1 krm
|
1 g |
Vetemjöl special eller Tipo 00 (12–13 dl)
|
750 g |
Matolja
|
Gör så här
Pizzadeg:
Näringsvärden, per styck
Energi:
425 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 15 g |
Kolhydrater: | 85 g |
Fett: | 2 g |

