Overnight breakfast rolls med grönsaker och frön

8 tim Brunch Fika Frukost Mellanmål
Frysbar
Overnight breakfast rolls med grönsaker och frön

Dessa kalljästa frallor kan du baka med lite av varje av det som finns hemma. Perfekt sätt att använda överblivna mejerislattar, grönsaker, frön och nötter.

Ingredienser

Jäst
25 g
3 dl
Kallt vatten
5 dl
Grovriven zucchini, morot eller rödbeta
1 dl
Havregryn
4 dl
Vetemjöl med fullkorn
2 dl
Flingsalt
2 tsk
Vetemjöl
ca 8 dl
Pumpakärnor, solroskärnor, vallmofrön, sesamfrö
2 dl

Gör så här

  • Smula jästen i en bunke.
  • Tillsätt kefir, vatten, grovriven grönsak, havregryn, fullkornsmjöl och salt. Rör till en jämn smet med trägaffel. Arbeta in vetemjölet. Strö över alla frön.
  • Täck med plastfolie och ställ in i kylen att jäsa minst 8 tim.
  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Ta fram två plåtar med bakplåtspapper. Klicka ut degen på plåtarna med hjälp av en sked doppad i vatten. Grädda mitt i ugnen 12–15 min.
Klart!

Näringsvärden, per styck

Energi:

250 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 9 g
Kolhydrater: 37 g
Fett: 7 g
https://www.arla.se/recept/kalljasta-frallor-med-gronsaker-och-fron/