Kalljästa kanelbullar
2 tim
Fika
Frysbar
•

Kalljäsa deg kan man göra på olika sätt. En variant är att jäsa degen i kyl över natten eller som de här superenkla bullarna, bara att röra ihop ingredienserna, baka ut och jäsa på plåten.
Ingredienser
Jäst
|
50 g |
---|---|
2½ dl | |
Strösocker
|
½ dl |
200 g | |
Vetemjöl
|
9 dl |
Fyllning:
100 g | |
Strösocker
|
1 dl |
Malen kanel
|
1 msk |
Topping:
Uppvispat ägg
|
1 |
---|---|
Florsocker
|
2 dl |
Vatten
|
2½ msk |
Gör så här
Ta fram mjölken en stund innan du blandar ihop degen så den inte är iskall direkt från kylen.
Näringsvärden, per styck
Energi:
225 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 3 g |
Kolhydrater: | 27 g |
Fett: | 11 g |

