Kålsoppa
30 min
Förrätt
Huvudrätt
Middag
Varmrätt
Frysbar
•
&format=webp)
Denna mättande och smakrika soppa innehåller många underbara smaker - grönkål, svamp och Ädel Creme. Den blir härligt krämig med grädde. Servera den antingen som förrätt, då räcker detta recept till 6 personer, eller som varmrätt, då gärna med nybakat bröd.

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Potatis
|
500 g |
---|---|
Gul lök
|
1 |
Vitlöksklyftor
|
2 |
3 msk | |
Grönsaksbuljong
|
9 dl |
3 dl | |
Färsk grönkål
|
200 g |
170 g | |
Kantareller
|
150 g |
Salt och svartpeppar
|
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
447 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 13 g |
Kolhydrater: | 26 g |
Fett: | 31 g |

