Kåltacos
Nytt

Kåltacos

30 min Huvudrätt
Taco går att variera i det oändliga. Här är en smakrik och mättande vegetarisk taco fylld med spetskål, kryddig majs, svamp och syrad rödlök. Massa härliga grönsaker som omsveps av ett mjukt tortillabröd. Gott till vardag och fest!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kaltacos/

Gör så här

  • Halvera spetskålen och skär bort roten.
  • Stek kålen med snittytan nedåt i smör- & rapsolja ca 5 min. Vänd kålen och stek ca 5 min. Ta från värmen.
  • Grovstrimla kål och koriander. Lägg i en skål och tillsätt limeskal, saft, chili flakes och salt.
  • Skala och skiva löken tunt. Lägg i en skål och tillsätt limeskal, saft och socker. Blanda väl och ställ åt sidan.
  • Skiva svampen och stek den på hög värme i hälften av smör- & rapsolja 1-2 min. Tillsätt spiskummin, vitlök och salt. Stek ytterligare 1-2 min.
  • Skär av majsen från kolvarna. Hetta upp resterande smör- & rapsolja och stek majsen på hög värme. Salta.
  • Fyll varma tortillbröd med dipp, cheddar, kål, syrad lök, majs och svamp.
Klart!
Energi:

727 kcal

Fiber: 9,5 g
Protein: 24,5 g
Kolhydrater: 82,5 g
Fett: 33,1 g

Ingredienser

Spetskål:
Spetskål
ca 500 g
1 msk
Färsk koriander
1 kruka
Lime, finrivet skal och saft
1
Chili flakes
1 tsk
Salt
½ tsk
Syrad rödlök:
Rödlök
1
Lime, finrivet skal och saft
1
Strösocker
1 tsk
Grönsaker:
Skogschampinjoner
250 g
2 msk
Malen spiskummin
1 msk
Vitlöksklyfta, skalad och finriven
1
Förkokta majskolvar
2
Taco:
Tortillabröd
8
2 dl
Kvibille® Riven ost cheddar
150 g