Kåltacos
30 min
Huvudrätt
•
&format=webp)
Taco går att variera i det oändliga. Här är en smakrik och mättande vegetarisk taco fylld med spetskål, kryddig majs, svamp och syrad rödlök. Massa härliga grönsaker som omsveps av ett mjukt tortillabröd. Gott till vardag och fest!
Ingredienser
Spetskål:
Spetskål
|
ca 500 g |
---|---|
1 msk | |
Färsk koriander
|
1 kruka |
Lime, finrivet skal och saft
|
1 |
Chili flakes
|
1 tsk |
Salt
|
½ tsk |
Syrad rödlök:
Rödlök
|
1 |
---|---|
Lime, finrivet skal och saft
|
1 |
Strösocker
|
1 tsk |
Grönsaker:
Skogschampinjoner
|
250 g |
---|---|
2 msk | |
Malen spiskummin
|
1 msk |
Vitlöksklyfta, skalad och finriven
|
1 |
Förkokta majskolvar
|
2 |
Taco:
Tortillabröd
|
8 |
---|---|
2 dl | |
150 g |
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
728 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 9,5 g |
Protein: | 24,6 g |
Kolhydrater: | 82,5 g |
Fett: | 33,1 g |

