Kalvdans
1 tim 30 min
Efterrätt
Mellanmål
•
&format=webp)
Kalvdans är en riktig klassiker som traditionellt görs på råmjölk. Till denna kalvdans, smaksatt med kardemumma och vanilj, behöver du lantmjölk, torrmjölk och ägg. Kalvdansen tillagas i vattenbad i ugnen och serveras gärna med lättvispad grädde och sylt. Lika god att äta ljummen som kall.
Ingredienser
Ägg
|
2 |
---|---|
6 dl | |
Mjölkpulver, 1%
|
2½ dl |
Strösocker
|
2 msk |
Stötta kardemummakärnor
|
1 tsk |
Vaniljpulver
|
2 krm |
Salt
|
1 krm |
Till servering:
3 dl | |
Hallonsylt eller färska bär
|
2 dl |
Gör så här
Näringsvärden, per port med tillbehör
Energi:
565 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 17 g |
Kolhydrater: | 47 g |
Fett: | 34 g |

