Kalvfärsbiffar med rostade rödbetor

50 min Huvudrätt Lunch Middag
Kalvfärsbiffar med rostade rödbetor

Kalvfärsbiffar med vitlök och tärnad, salt vitost får smak från medelhavets kök. Vår goda potatispuré till kalvfärsbiffarna är en riktig höjdare.

Ingredienser

Kalvfärs
600 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
100 g
Ägg
1
Finriven vitlöksklyfta
1
Hackad färsk persilja
½ dl
Rödbetor
500 g
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
Salt
½ tsk

Potatispuré:

Mjölig potatis
800 g
2 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Skala och skär rödbetorna i klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form och blanda med smör-&rapsolja och salt. Rosta i mitten av ugnen ca 25 min.
  • Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och pressa eller stöt potatisen i kastrullen. Blanda ner crème fraiche och rör eller vispa till ett luftigt mos.
  • Blanda färs, salt, peppar, ost, ägg, vitlök och persilja. Forma till biffar och stek dem i smör-&rapsolja 2-3 min på varje sida.
  • Servera färsbiffarna med rödbetorna och potatispurén.
Klart!

Kalvfärsen kan även bytas ut mot lammfärs.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

745 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 40 g
Kolhydrater: 46 g
Fett: 43 g
https://www.arla.se/recept/kalvfarsbiffar-med-rostade-rodbetor/