Kamben med BBQ-sås
2 tim 30 min
•
&format=webp)
Möra revbensspjäll som tillagas i ugn med rökiga kryddor och ton av äpple. Kamben är enkelt att tillaga och perfekta att dippa i den lite heta såsen. Serverade med dubbelbakad potatis med ost och bacon är detta en riktig festmåltid!
Ingredienser
Kamben
|
1⅕ kg |
---|
Marinad:
Äppeljuice
|
½ dl |
---|---|
½ dl | |
Mörkt muscovadosocker
|
½ dl |
Rökt paprikapulver
|
½ msk |
Ancho chili peppar
|
1 tsk |
Malen spiskummin
|
1 tsk |
Salt
|
1 tsk |
BBQ-sås:
3 dl | |
Barbequesås
|
2 msk |
Cayennepeppar
|
1 krm |
Salt
|
2 krm |
Dubbelbakad potatis:
Bakpotatisar
|
4 |
---|---|
Purjolök
|
½ |
Tärnat bacon
|
140 g |
150 g |
Sallad:
Liten gurka
|
1 |
---|---|
Färsk spenat
|
ca 100 g |
Citron, finrivet skal och saft
|
1 |
Gör så här
Dubbelbakad potatis:
Servering:
Serveringsförslag:
Näringsvärden, per port
Energi:
929 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 8,6 g |
Protein: | 45 g |
Kolhydrater: | 66,4 g |
Fett: | 53,9 g |

