Kanelbullekladdkaka

45 min Brunch Efterrätt
Frysbar
Kanelbullekladdkaka

Kanelbullekladdkaka med smak av kanel och kardemumma. Fikafavoriterna kanelbulle och kladdkaka i ett. Enkelt recept med riktigt smör som du gör på under en timme. Missa inte att prova denna nyklassiker hemma! Servera kanelbullekladdkakan med vispad grädde.

Ingredienser

250 g
Strösocker
3 dl
Vetemjöl
3 dl
Kardemummakärnor, mortlade
½ msk
Vaniljsocker
½ msk
Salt
1 krm
Ägg
3
Malen kanel
1 msk
Ljus sirap
½ dl
Pärlsocker
Mandelspån

Gör så här

  • Sätt ugnen på 150° eller 130° varmluft.
  • Smöra och bröa en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter.
  • Smält smöret i en kastrull. Rör försiktigt ner socker, mjöl, kardemumma, vaniljsocker och salt. Tillsätt ett ägg i taget och rör tills allt är blandat. Ta undan 1 dl av smeten och häll resten i formen.
  • Blanda ner kanel och sirap i den sparade smeten. Häll i en spritspåse. Ringla kanelsmeten i ett kanelbullemönster på smeten i formen. Strö över mandel och pärlsocker.
  • Baka kanelbullekladdkakan i mitten av ugnen ca 30 min. Låt svalna helt.
Klart!

Näringsvärden, per bit

Energi:

303 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 40 g
Fett: 14 g
https://www.arla.se/recept/kanelbullekladdkaka/