Kanelfrästa körsbär med vaniljkräm

Kanelfrästa körsbär med vaniljkräm

20 min Efterrätt
Himmelska bär med lätt kanelsmak. En fullträff med den superenkla, lena vaniljkrämen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kanelfrasta-korsbar-med-vaniljkram/

Gör så här

  • Kärna ev ur körsbären.
  • Hetta upp smöret i en stekpanna. Rör ner socker och kanel.
  • Blanda i körsbär och mandel och stek ca 2 min.
  • Skrapa fröna ur vaniljstången och blanda med smetana och socker.
  • Servera körsbären varma med vaniljkrämen.
Klart!

Vaniljstång kan bytas ut mot 0,5 krm vaniljpulver till 4 port. Vaniljpulver finns att köpa i de flesta livsmedelsbutiker.

Energi:

430 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 23 g
Fett: 35 g

Ingredienser

Körsbär
½ liter
2 msk
Ljust muscovadosocker
2 msk
Malen kanel
1 msk
Skållad mandel
1 dl
Vaniljkräm:
Vaniljstång
½
2 dl
Ljust muscovadosocker
1 msk