Kanelparfait

4 tim 15 min Efterrätt
Kanelparfait

Vår kanelparfait är sagolikt god att bjuda på till efterrätt. Allra godast blir parfaiten om den får stå i kyl en stund innan servering.

Ingredienser

Äggulor
3
Strösocker
½ dl
Malen kanel
½ msk
2½ dl

Gör så här

  • Vispa äggulor och socker pösigt, tillsätt kanelen. Vispa grädden lätt och rör ner i äggsmeten.
  • Häll smeten i en form och låt stå i frys minst 4 tim.
  • Stjälp upp och låt stå i kyl 30 min innan servering.
  • Servera med äppelkompott och mandelflarn.

Serveringsförslag:

Mandelflarn
35 min
Mandelflarn
(108)
Klart!

Näringsvärden, per recept

Energi:

3340 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 28 g
Kolhydrater: 376 g
Fett: 188 g
https://www.arla.se/recept/kanelparfait/