Kantarellpasta
30 min
Huvudrätt
•
&format=webp)
Har du haft lyckan att hitta kantareller eller fanns det kanske att köpa i din butik? Hur du än fick tag på skogens guld passar de utmärkt i en gräddig pasta med vitt vin, vitlök, grädde, chili och persilja. Lite färskriven parmesan på toppen, sen är det bara att servera!

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Schalottenlök
|
1 |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
2 |
Färsk röd chili
|
½ |
Färska kantareller
|
ca 300 g |
Pasta
|
360 g |
25 g | |
Torrt vitt vin
|
1½ dl |
3 dl | |
Svampbuljong
|
1 tärning |
Salt och svartpeppar
|
Färsk persilja, hackad
|
1 kruka |
---|---|
Parmesanost, nyriven
|
2 dl |
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
780 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 23 g |
Kolhydrater: | 72 g |
Fett: | 42 g |

