Kantarellpasta

Kantarellpasta

30 min Huvudrätt
Har du haft lyckan att hitta kantareller eller fanns det kanske att köpa i din butik? Hur du än fick tag på skogens guld passar de utmärkt i en gräddig pasta med vitt vin, vitlök, grädde, chili och persilja. Lite färskriven parmesan på toppen, sen är det bara att servera!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kantarellpasta/

Gör så här

  • Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka chilin. Ansa och dela svampen i mindre bitar.
  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  • Hetta upp en stekpanna och fräs svmpen tills vätskan kokat in. Tillsätt smör, lök, vitlök och chili. Stek ytterligare 3-4 min.
  • Tillsätt vin och låt det koka in. Häll på grädden och smula ner buljongen. Koka på svag värme ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
  • Tillsätt lite pastavatten till svampen och blanda ner pastan. Strö över persilja och parmesan. Servera direkt.
Klart!
Energi:

780 kcal

Protein: 23 g
Kolhydrater: 72 g
Fett: 42 g

Ingredienser

Schalottenlök
1
Vitlöksklyftor
2
Färsk röd chili
½
Färska kantareller
ca 300 g
Pasta
360 g
25 g
Torrt vitt vin
1½ dl
3 dl
Svampbuljong
1 tärning
Salt och svartpeppar
Färsk persilja, hackad
1 kruka
Parmesanost, nyriven
2 dl