Kantarellsoppa med syrad grädde

40 min Huvudrätt Lunch Middag
Frysbar
Kantarellsoppa med syrad grädde

Kantarellsoppa med massor av svamp! Bjud vännerna på en lyxig och härligt värmande kantarellsoppa som kommer att göra succé.

Ingredienser

Färska kantareller
1 liter
Gul lök
1
50 g
Vetemjöl
2 msk
Torrt vitt vin
1 dl
Vatten
7 dl
Kantarellfond
1½ msk
3 dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
2 krm
Krasse
1 ask

Gör så här

  • Rensa och skär svampen i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Fräs lök och ¾ svamp i hälften av smöret i en stor kastrull.
  • Rör i mjölet och häll på vinet, låt koka ca 2 min. Tillsätt vatten och fond. Koka soppan på svag värme under lock ca 10 min.
  • Häll ner syrad grädde. Smaka av med salt och peppar. Mixa soppan slät. Fräs resterande svamp i resten av smöret.
  • Toppa soppan med stekt svamp och lite klippt krasse. Servera gärna med ostsmörgås
Klart!

Näringsvärden, per port exkl tillbehör

Energi:

400 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 8 g
Fett: 38 g
https://www.arla.se/recept/kantarellsoppa-med-syrad-gradde/