Glass med kardemummasmulor och blåbärssås

30 min Dessert Efterrätt
Glass med kardemummasmulor och blåbärssås

Frasig smuldeg med kardemumma och hemgjord blåbärssås är ett jättegott tillbehör till glass. Här serverar vi det till glass med vaniljsmak.

Ingredienser

Vaniljglass
5 dl

Kardemummasmulor

Vetemjöl
2 dl
Stötta kardemummakärnor
1 tsk
Florsocker
½ dl
100 g
Kallt vatten
1 msk

Blåbärssås

Frysta blåbär
225 g
Konc konc äppeljuice
2 msk
Honung
1 msk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Mixa mjöl, kardemumma, florsocker och smör i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till grynig massa.
  • Bred ut den på en plåt med bakplåtspapper. Baka i mitten av ugnen i 10-15 min till ljusbrun färg. Låt kallna.
  • Bryt isär och smula till små smulor.
  • Koka ihop blåbär, äppeljuice och honung på medelvärme utan lock 5 min. Mixa slät. Låt kallna.
Klart!

Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör

Energi:

580 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 9 g
Kolhydrater: 71 g
Fett: 28 g
https://www.arla.se/recept/kardemummasmulor-och-blabarssas/