Karelska piroger
45 min
Buffé
Förrätt
Mellanmål
•

Karelska piroger är gjorda på rågmjöl. De fylls med risgrynsgröt eller mosad potatis. När de kommer ut från ugnen doppas de i ett smörbad för att sedan toppas med äggsmör och örter. Fin lite rätt att bjuda på som förrätt.
Ingredienser
Vatten
|
2 dl |
---|---|
Salt
|
1 tsk |
Vetemjöl
|
2½ dl |
Grovt rågmjöl
|
2¾ dl |
Fyllning:
Risgrynsgröt
|
4 dl |
---|
Smörbad:
75 g | |
Vatten
|
3 dl |
Äggsmör:
Hårdkokta ägg
|
2 |
---|---|
100 g | |
Flingsalt
|
1 tsk |
Topping:
Finhackad rödlök
|
2 msk |
---|---|
Färsk dill, hackad
|
|
Färsk persilja, hackad
|
Gör så här

