Karlsbaderbullar

2 tim Fika Mellanmål
Frysbar
Karlsbaderbullar

Karlsbaderbullar bakas med mycket smör och ägg i degen. Vi har tvinnat degremsor och sedan ringlat dem till runda bullar. Det går även bra att fylla degen som till klassiska bullar. Och degen kan formas till den slags bulle du tycker om. Pensla de gräddade, ljumma bullarna med smör och doppa i socker, gärna blandat med nystött kardemumma. Fantastiskt goda och maffiga!

Carolina Soudah
Carolina Soudah Receptkreatör

Ingredienser

Jäst
50 g
3 dl
Strösocker
1 dl
Salt
1 tsk
Ägg
2
Bakpulver
1 tsk
Vetemjöl
ca 12 dl
250 g

Topping:

50 g
Strösocker
2 dl
Kardemummakärnor, stötta
1 msk

Gör så här

  • Smula jästen i en bunke. Häll mjölken över jästen, rör om så att jästen löser sig.
  • Tillsätt socker, salt och ägg. Blanda bakpulvret med lite av mjölet. Tillsätt mjölblandningen och det mesta av mjölet. Arbeta degen några minuter.
  • Tillsätt smöret, lite i taget och arbeta degen tills den blir blank och smidig, minst 5 min. Låt jäsa övertäckt i rumstemperatur ca 30 min. Därefter i kylskåp ca 30 min.
  • Ta upp degen på lätt mjölat bakbord. Kavla ut degen till en rektangel och skär eller sporra degen i 24 remsor.
  • Tvista varje remsa och rulla ihop till ett bullnystan. Lägg in änden på remsan under bullen och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 45 min.
  • Sätt ugnen på 220° eller 200° varmluft.
  • Grädda i mitten av ugnen 8–10 min. Låt svalna lite under bakduk.

Topping:

  • Smält smöret. Blanda socker och kardemumma.
  • Pensla de ljumma bullarna med smöret och doppa dem sedan i kardemummasockret.
Klart!

Bullarna är godast nybakade. Men vill du frysa bullarna görs de innan de penslas och doppas i socker.

Näringsvärden, per styck med topping

Energi:

239 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 30 g
Fett: 11 g
https://www.arla.se/recept/karlsbaderbullar/