Karlsbaderdeg
Mellanmål
•
&format=webp)
Karlsbaderdeg är en härligt smörig deg som är underbar att jobba med på bakbordet. Degen kan fyllas som till klassiska bullar eller bakas ut ofylld till bullar som efter gräddning penslas med smör och doppas i socker. Blanda gärna sockret med nystött kardemumma. Fantastiskt goda och maffiga!

Carolina Soudah
Receptkreatör

Ingredienser
Jäst
|
50 g |
---|---|
3 dl | |
Strösocker
|
1 dl |
Salt
|
1 tsk |
Ägg
|
2 |
Bakpulver
|
1 tsk |
Vetemjöl
|
ca 12 dl |
250 g |
Gör så här
Förslag på utbakning:
Näringsvärden, per styck utan fyllning och garnering
Energi:
209 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 4 g |
Kolhydrater: | 26 g |
Fett: | 10 g |

