Kasslergratäng

1 tim 15 min Buffé Huvudrätt Lunch Matlåda Middag
Frysbar
Kasslergratäng

Hela middagen i en form! Smakrik och krämig gratäng som passar bra på buffébordet också, servera gärna med en grön sallad.

Ingredienser

Benfri kassler
750 g
Potatis
1½ kg
Morot
1
Gula lökar
2
Vitlöksklyftor
3
Röd paprika
1
1 msk
5 dl
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
3 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Strimla kasslern. Skala potatis, morot, lök och vitlök. Skiva potatis och morot. Strimla löken och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
  • Fräs lök, vitlök och paprika i smör i en stekpanna. Blanda alla ingredienser och lägg i en ugnssäker form, ca 20x30 cm.
  • Häll över grädden och tillaga i nedre delen av ugnen ca 30 min. Strö över osten och gratinera ytterligare ca 30 min. Servera gärna med sallad.
Klart!

Näringsvärden, per port exkl tillbehör

Energi:

470 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 28 g
Kolhydrater: 30 g
Fett: 25 g
https://www.arla.se/recept/kasslergratang/