Kasslergryta med zucchini, tomat och basilika

30 min Huvudrätt Matlåda Middag
Frysbar
Kasslergryta med zucchini, tomat och basilika

En riktigt krämig, god och lättlagad vardagsrätt. Passar även bra att servera med bulgur eller couscous.

Ingredienser

Kassler
400 g
Zucchini
1
Cocktailtomater
250 g
Rödlök
1
Vitlöksklyftor
2
2 msk
Tomatpuré
2 msk
Vetemjöl
1 msk
4 dl
Köttbuljong
1 tärning
Ev. chili flakes

Till servering:

Ris
4 port
Citron
1
Färsk basilika
1 kruka

Gör så här

  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Skär kassler och zucchini i cm-stora tärningar. Halvera tomaterna. Skala och klyfta rödlöken och finhacka vitlöken.
  • Hetta upp smör i en stekpanna. Börja med att steka kassler med tomatpuré 3-4 min. Lägg över i en stekgryta. Fräs lök ock vitlök i stekpannan 2-3 min. Lägg över i grytan. Gör likadant med zucchinin
  • Rör ner mjöl, grädde, smulad buljong och tomater i grytan. Låt koka 4-5 min. Smaka av med chili flakes.
  • Toppa grytan med finrivet citronskal och basilikablad. Servera med ris.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

586 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 31 g
Kolhydrater: 59 g
Fett: 24 g
https://www.arla.se/recept/kasslergryta-med-zucchini-tomat-och-basilika/