Kasslergryta med zucchini, tomat och basilika

Kasslergryta med zucchini, tomat och basilika

30 min Huvudrätt
En riktigt krämig, god och lättlagad vardagsrätt. Passar även bra att servera med bulgur eller couscous.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kasslergryta-med-zucchini-tomat-och-basilika/

Gör så här

  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Skär kassler och zucchini i cm-stora tärningar. Halvera tomaterna. Skala och klyfta rödlöken och finhacka vitlöken.
  • Hetta upp smör i en stekpanna. Börja med att steka kassler med tomatpuré 3-4 min. Lägg över i en stekgryta. Fräs lök ock vitlök i stekpannan 2-3 min. Lägg över i grytan. Gör likadant med zucchinin
  • Rör ner mjöl, grädde, smulad buljong och tomater i grytan. Låt koka 4-5 min. Smaka av med chili flakes.
  • Toppa grytan med finrivet citronskal och basilikablad. Servera med ris.
Klart!
Energi:

586 kcal

Protein: 31 g
Kolhydrater: 59 g
Fett: 24 g

Ingredienser

Kassler
400 g
Zucchini
1
Cocktailtomater
250 g
Rödlök
1
Vitlöksklyftor
2
2 msk
Tomatpuré
2 msk
Vetemjöl
1 msk
4 dl
Köttbuljong
1 tärning
Ev. chili flakes
Till servering:
Ris
4 port
Citron
1
Färsk basilika
1 kruka