Kebab i pitabröd

45 min Huvudrätt Middag
Kebab i pitabröd

Hemgjord klassisk kebab med de rätta smakerna!

Ingredienser

Vitlöksås:

2 dl
Liten vitlöksklyfta
1
2 msk
Salt

Tomatsås:

Rödlök
½
Vitlöksklyfta
1
1 msk
Krossade tomater
½ burk
Salt och svartpeppar

Kebab:

Entrecote, lövbiff eller fläskkarré
500 g
Kebabkrydda
2 msk
Salt
1 tsk
Olja
2 msk

Tillbehör:

Gurka
1
Rödlök
½
Tomater
2
Isbergssallad
1
Pitabröd
4
Feferoni
4

Gör så här

Vitlöksås:

  • Pressa vitlöken och blanda med yoghurt och mjölk. Smaka av med salt och ställ kallt.

Tomatsås:

  • Hacka lök och vitlök. Fräs i smör tills löken blivit mjuk.
  • Rör ner tomaterna och sjud ca 5 min. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.

Kebab:

  • Krydda köttet med kebabkrydda och salt. Stek i olja i en stekpanna 3-4 min. Om du använder lövbiff, stek endast 1 min per sida. Låt köttet vila en stund och skiva tunt. Lägg tillbaka i pannan och blanda ner tomatsåsen.

Tillbehör:

  • Skiva gurka, lök och tomater. Bryt salladen i mindre bitar.
  • Fyll pitabröden med isbergssallad, vitlökssås, kött, grönsakerna och fefferoni.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

572 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 4,5 g
Protein: 38 g
Kolhydrater: 49,2 g
Fett: 24,6 g
https://www.arla.se/recept/kebab-i-pitabrod/