Kebabgryta
30 min
Huvudrätt
Middag
Frysbar
•
&format=webp)
Servera den klassiska kebaben på ett nytt sätt. Vi har gjort en krämig kebabgryta med syrad grädde. Servera med krispig sallad, rödlök, feferoni, gräddfil och ris eller pitabröd. God vardagsmat!
Ingredienser
Kebabskav
|
ca 400 g |
---|---|
Schalottenlökar
|
2 |
Vitlöksklyftor
|
2 |
Körsbärstomater
|
250 g |
1 msk | |
Tomatpuré
|
2 msk |
Malen spiskummin
|
1 msk |
3 dl | |
Salt och svartpeppar
|
Till servering:
Ris eller pitabröd
|
4 port |
---|---|
Rödlök
|
1 |
Isbergssallad
|
½ |
Bladpersilja, grovhackad
|
25 g |
Feferoni
|
ca 10 |
2 dl |
Gör så här
Näringsvärden, per portion exkl. tillbehör
Energi:
621 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 25 g |
Kolhydrater: | 16 g |
Fett: | 51 g |

