Kikärtsgryta
40 min
Huvudrätt
Matlåda
Middag
Frysbar
•
&format=webp)
En vegetarisk kikärtsgryta med smak av saffran och citron. Vi har även aubergine och tomat i denna lättlagade gryta som passar till både vardag och fest. Toppad med flagad rostad mandel, granatäpple och färsk mynta serverar vi kikärtsgrytan med fluffig couscous.

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Gula lökar
|
2 |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
3 |
Aubergine
|
1 |
Kikärter à 400 g
|
1 burk |
Saffran
|
1 pkt |
Kokhett vatten
|
1 msk |
2 msk | |
Tomatpuré
|
2 msk |
Malen spiskummin
|
2 tsk |
Malen kanel
|
1 tsk |
Chili flakes
|
1 tsk |
Konserverade körsbärstomater à 400 g
|
1 burk |
Vatten
|
2 dl |
Flytande honung
|
1 msk |
Grönsaksbuljong
|
1 tärning |
2 dl | |
Citron
|
1 |
Salt och svartpeppar
|
Till servering:
Couscous
|
4 dl |
---|---|
Granatäpple
|
1 |
Färsk mynta
|
1 kruka |
Mandelspån
|
½ dl |
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
694 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 18,6 g |
Protein: | 21,1 g |
Kolhydrater: | 90,6 g |
Fett: | 27,2 g |

