Kikärtsgryta
40 min
Huvudrätt
Går att frysa
•
En vegetarisk kikärtsgryta med smak av saffran och citron. Vi har även aubergine och tomat i denna lättlagade gryta som passar till både vardag och fest. Toppad med flagad rostad mandel, granatäpple och färsk mynta serverar vi kikärtsgrytan med fluffig couscous.
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Energi:
650 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 19 g |
Kolhydrater: | 77 g |
Fett: | 30 g |
Ingredienser
Gula lökar
|
2 |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
3 |
Aubergine
|
1 |
Kikärter à 400 g
|
1 burk |
Saffran
|
1 pkt |
Kokhett vatten
|
1 msk |
2 msk | |
Tomatpuré
|
2 msk |
Malen spiskummin
|
2 tsk |
Malen kanel
|
1 tsk |
Chili flakes
|
1 tsk |
Konserverade körsbärstomater à 400 g
|
1 burk |
Vatten
|
2 dl |
Flytande honung
|
1 msk |
Grönsaksbuljong
|
1 tärning |
2 dl | |
Citron
|
1 |
Salt och svartpeppar
|
Till servering:
Couscous
|
3 dl |
---|---|
Granatäpple
|
1 |
Färsk mynta
|
1 kruka |
Mandelspån
|
1 dl |