Kimbap
1 tim
Förrätt
Huvudrätt
•
&format=webp)
Kimbap är en koreansk variant på sushi där riset smaksätts med sesamolja och sesamfrön. Vi har fyllt denna med smörstekt ostronskivling och salladslök. Vi toppar den med en smakrik sesammajonnäs och garnerar med ätliga blommor. En fröjd för både öga och om.

Känt från Matkanalen

Ingredienser
Koreanskt ris:
Rundkornigt ris, gärna sushiris
|
3 dl |
---|---|
Vatten
|
4½ dl |
Salt
|
1½ tsk |
Sesamolja
|
3 msk |
Rostade sesamfrön
|
½ dl |
Sesammajonnäs:
Majonnäs
|
½ dl |
---|---|
Sesamolja
|
½ tsk |
Finriven färsk ingefära
|
1 msk |
Japansk soja
|
½ tsk |
Chili flakes, gärna koreansk
|
½ tsk |
Svampnori:
Salladslök
|
1 knippe |
---|---|
Färsk grön jalapeño
|
1 |
Färsk ingefära
|
25 g |
Lime, pressad saft
|
1 |
Japansk soja
|
2 msk |
Ostronskivling
|
200 g |
25 g | |
Rostade sesamfrön eller furikake
|
½ dl |
Noriark
|
5 |
Smörgåskrasse och ev ätbara blommor, till garnering
|
|
Japansk soja, till servering
|
Gör så här
Svampnori:
Näringsvärden, per portion
Energi:
604 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 12 g |
Kolhydrater: | 64 g |
Fett: | 33 g |

