Kladdkaka med Daim, Nutella och Oreo-kakor

50 min Fika
Frysbar
Kladdkaka med Daim, Nutella och Oreo-kakor

En kladdkaka med "extra allt"! Här samsas godis, Nutella hasselnötscrème och kakor. En kul blandning av olika smaker och konsistenser.

Ingredienser

50 g
Matolja
1 msk
Ägg
2
Strösocker
1 dl
Nötkräm, t ex Nutella
1 dl
Vetemjöl
2½ dl
Kakao
4 msk
Bakpulver
2 tsk
Vaniljsocker
1 tsk
Salt
1 krm
Kakor, t ex oreo
7
Daim
2

Gör så här

  • Sätt ugnen på 150° eller 135° varmluft.
  • Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Smält smöret i en kastrull och tillsätt oljan.
  • Vispa ägg, socker och nötkräm pösigt. Vänd ner äggsmeten i det varma smöret.
  • Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt och rör ner i smeten. Häll smeten i formen.
  • Bryt kakor och choklad i mindre bitar och fördela på kakan.
  • Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Låt svalna.
  • Vispa grädden och servera till kladdkakan.
Klart!

Receptet är skapat av Lovisa och Tilde Regndstrand Nydal och är ett av bidragen i finalen av Kladdkakeracet 2015.

https://www.arla.se/recept/kladdkaka-chocolate-chock/