Kladdkaka i långpanna med kolakvarg

50 min Efterrätt Fika
Frysbar
Kladdkaka i långpanna med kolakvarg

Härligt chokladig kladdkaka i långpanna som toppas med dulce de leche. Enkelt recept på en magiskt god kladdkaka. Perfekt att bjuda på när det är många runt bordet - till kalaset, fikat eller som efterrätt. Serveras med sötsyrlig kolakvarg.

Ingredienser

300 g
Ägg
6
Strösocker
7½ dl
Vetemjöl
4½ dl
Kakao
1½ dl
Vaniljsocker
1 msk
Mörk choklad
100 g

Topping:

500 g
Karamelliserad mjölk
50 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Smält smöret i en kastrull. Låt svalna något och rör samman med ägg, socker, mjöl, kakao och vaniljsocker.
  • Smält chokladen över vattenbad eller i mikro. Rör ner den i smeten.
  • Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Låt svalna.
  • Rör ihop kvarg och den karamelliserade mjölken.
  • Skär kladdkakan i bitar och servera med en klick kolakvarg.
Klart!

Näringsvärden, per bit, inkl kvarg

Energi:

310 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 5 g
Kolhydrater: 38 g
Fett: 15 g
https://www.arla.se/recept/kladdkaka-i-langpanna-med-kolakvarg/