Kladdkaka i portionsformar

30 min Efterrätt Fika
Frysbar
Kladdkaka i portionsformar

Härligt kladdig kladdkaka som bakas i portionsformar. Servera gärna de ljuvliga minikladdkakorna med passionsfrukt. Vilket kalas!

Ingredienser

75 g
Mörk choklad
100 g
Ägg
2
Strösocker
1 dl
Passionsfrukter
2

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret.
  • Vispa ägg och socker pösigt. Vispa i chokladblandningen. Häll smeten i smorda ugnssäkra portionsformar.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 8 min. Smeten ska vara lite lös i mitten. Låt formarna svalna eller kallna.
  • Dela passionsfrukterna, vispa grädden och servera till.
Klart!
Video Kladdkaka – håll tiden

Stjärnkocken Johanna Westman tipsar om hur du, genom att ha koll på tiden, får din kladdkaka lagom kladdig. Gott!

https://www.arla.se/recept/kladdkaka-i-portionsformar/